Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 29 december 2017

Kansen voor Weespers in 2018

Aan het einde van 2017 zijn velen van ons bezig met het terugkijken op de persoonlijke belevenissen van 2017 en het vooruitkijken naar 2018. Voor sommigen van u kan 2017 niet snel genoeg afgelopen zijn, en voor anderen mag de beleving van 2017 nog wel even doorzetten. Voor mij persoonlijk betekent 2017 het jaar van dé entree in de Weesper politiek. Vanuit een langdurige, maar passieve interesse in de politiek vond ik dat het tijd werd om mij uit te spreken. En dan niet eens zo zeer met de gedachte om in 2017 tot lijsttrekker te worden gekozen van D66 Weesp. Voor mij was 2017 dan ook een politiek verrassend jaar. Het voelt als een voorrecht om mij op deze manier bezig te gaan mogen houden met de Weesper samenleving. Een samenleving waarin de betrokkenheid met één van de grootste politieke vraagstukken van de afgelopen jaren enorm is.

En nu met 2018 in het vizier, gaat het jaar aanbreken waarin dit politieke vraagstuk zal worden beantwoord; een fusie met Amsterdam óf Gooise Meren. Met dank aan de vasthoudendheid van het Comité Zelfstandig Weesp, kunt u zich uitspreken over deze keuze tijdens een referendum. Wat de uitkomst ook zal zijn, in beide gevallen zal het positief uitpakken voor Weesp.

Als u mij om mijn persoonlijke mening vraagt dan zal ik eerlijk zeggen dat ik veranderingen spannend vind en diep van binnen het liefst alles wil laten wat het is. Maar ik weet ook dat het niet altijd verstandig is. In sommige gevallen moet je een verandering bewust nemen, om daarmee kansen te creëren die je tot dat moment toe nog niet hebt gehad.
Ik zie dit eigenlijk ook terugkomen in het traject naar een fusie met Amsterdam of Gooise Meren. We kunnen kiezen voor schijnbare veiligheid in een fusie met Gooise Meren. Maar diep van binnen weten we dat het niet verstandig is. Door de eeuwen heen heeft Weesp laten zien dat het een ondernemende stad is, en vanuit ondernemerschap veranderingen teweeg heeft gebracht die tot kansen hebben geleid. Een fusie met Amsterdam zal in het verlengde van deze Weesper historie een logische zijn, en geeft wederom kansen voor alle Weespers!

Op 21 maart 2018 heeft u nog een kans; u kunt de Weesper politiek gaan belonen voor de keuzes die zijn gemaakt en de ambities die we hebben tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. In het begin van het nieuwe jaar zal D66 Weesp het verkiezingsprogramma gaan presenteren en met veel plezier en toewijding zal ik die boodschap gaan uitdragen.

Ik wens alle Weespers een gelukkig, gezond en kansrijk 2018 toe.

Léon de Lange
lijsttrekker D66 Weesp