Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 26 maart 2018

Nieuwe fractie en vacatures voor commissieleden

Tijdens de fractievergadering van 25 maart 2018 is Leon de Lange per donderdag 29 maart – na de installatie van de nieuwe gemeenteraad – benoemd als fractievoorzitter D66 Weesp. Daarmee nemen wij afscheid van Christian Zierleyn, die zich gedurende 8 jaar eerst als wethouder en daarna als fractievoorzitter en raadslid heeft ingezet voor D66 Weesp.

De fractie van D66 Weesp bestaat uit de gekozen raadsleden – Leon de Lange als fractievoorzitter en Saskia ter Kuile – en leden van D66 die lid willen worden van één van de drie raadscommissies. Bert Zeeman, nummer 3 op de kieslijst van D66 Weesp, heeft te kennen gegeven één van de commissieleden te willen zijn. Dat betekent dat we twee vacatures voor commissieleden hebben. Heb je belangstelling om de komende jaren als commissielid bij één van de drie commissies een bijdrage te leveren?

Dit houdt in dat je per periode – ongeveer 1 maal per 6 weken – deelneemt aan een fractievergadering op de woensdagavond en deelneemt aan de vergadering van de raadscommissie. Plus voorbereidingstijd moet je rekenen op 3 dagdelen per periode, vooral in de avonduren. Voor dit werk ontvang je een vergoeding van de gemeente. Voorwaarde is dat je lid bent van D66.

Heb je belangstelling om in deze interessante periode een bijdrage te leveren in één van de raadscommissie? Ook het bestuur van D66 Weesp zal een oproep onder de leden plaatsen. Meld je belangstelling bij Leon de Lange. Dan volgt een (kennismakings)gesprek met Leon de Lange en Saskia ter Kuile en als het in de planning past met de groep actieve D66-leden van de fractie.