Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 31 maart 2018

Verder praten met WSP en GroenLinks

Na de verkiezingen op 21 maart zijn wij, net als de andere politieke partijen, op uitnodiging van de WSP in gesprek gegaan. Tijdens dit gesprek hebben wij aangegeven dat een nieuw te vormen coalitie recht zal moeten doen aan de uitslag, waarbij er tevens rekening moet worden gehouden met de uitslag van het referendum.

Want, hoewel de uitslag van het referendum een duidelijke meerderheid laat zien van Weespers die voor een fusie met Amsterdam kiezen, mogen we de Weespers die liever hadden gezien dat Weesp gaat fuseren met Gooise Meren niet uit het oog verliezen. Mede daarom hebben wij (naast onze progressieve coalitie voorkeur WSP, GroenLinks en D66) direct voorgesteld om voor het fusietraject met Amsterdam het gesprek in de Gemeenteraad te willen voeren, met als doel een Raadsbreed akkoord.

De komende weken gaan wij verder in gesprek en hopen de Weespers spoedig meer te kunnen melden.