Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 november 2020

Directe invloed in jouw buurt met Weesp Begroot

Gemeente Weesp vindt het belangrijk dat bewoners meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt. Want bewoners weten het beste wat er nodig is in hun directe woon- en leefomgeving. Door Weesp Begroot kunnen bewoners met plannen komen die de leefbaarheid in de buurt verbeteren. Of plannen die de verbinding tussen Weespers onderling versterken. Voor Weesp Begroot zijn 46 plannen ingestuurd. 2145 verschillende mensen hebben hun ‘like’ op deze plannen uitgebracht waardoor er 24 door zijn naar de volgende ronde. De komende tijd wordt bekeken of deze voldoen aan de spelregels.

Iedereen kan stemmen
Alle bewoners vanaf 12 jaar en ouder krijgen een brief met een stemcode en kunnen vanaf 8 december op de ideeën stemmen. Zo krijgen ze inspraak over hoe € 30.000,- voor de buurtinitiatieven wordt besteed.  Op 14 januari 2021 worden de winnende plannen bekend gemaakt. Ga naar de website Weesp Begroot en kijk alvast naar het plan dat jouw stem verdient!

Burgers meer zeggenschap
Zeggenschap van burgers is een belangrijk punt van D66 Weesp in het verkiezingsprogramma voor 2018-2022. D66 Weesp wil vanuit participatieve democratie – iedereen doet mee – meer ruimte geven aan bewonersinitiatieven, maar wel op basis van duidelijke plannen. Weesp Begroot valt onder de verantwoordelijkheid van Leon de Lange, wethouder vanuit D66.