Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Participatieavond fusie Weesp – Amsterdam

Dinsdag, 12 november 2019 in Weesp

Welke stappen moeten worden gezet voor de gemeentelijke herindeling? En wat vinden inwoners belangrijk bij de inrichting van het toekomstige lokale bestuur na de bestuurlijke fusie tussen Weesp en Amsterdam.

Uitnodiging van de gemeente Weesp voor bijeenkomst op 12 november in Grote Kerk

Sinds 1 juni 2019 zijn de gemeenten Weesp en Amsterdam ambtelijk gefuseerd. Daarmee zijn de ambtenaren van Weesp in dienst gekomen bij de gemeente Amsterdam. Het voornemen is om ook bestuurlijk te fuseren waarmee Weesp onderdeel wordt van de gemeente Amsterdam. Deze gemeentelijke herindeling zal niet eerder dan 2022 plaatsvinden. Tot die tijd blijft Weesp een zelfstandige gemeente.

Voor Weespers die meer willen weten over dit bestuurlijk samengaan, vindt op dinsdag 12 november om 19.00 uur in de Grote Kerk, Nieuwstraat 21 te Weesp een bijeenkomst plaats. Op deze avond gaan we in op de stappen die moeten worden gezet voor de gemeentelijke herindeling. Daarnaast gaan wij graag met u in gesprek over de manier waarop we het toekomstige lokale bestuur vorm gaan geven.

Meer bijeenkomsten
In Amsterdam vinden ook bijeenkomsten plaats. Daar worden bewoners en ondernemers geïnformeerd over de fusie met Weesp. Deze bijeenkomsten zijn op: maandag 28 oktober van 19.00 tot 20.30 uur in Sport- en activiteitencentrum MatchZO, Stammerlandweg 10, 1109 BR Driemond en op donderdag 7 november van 18.00 tot 19.30 uur op het stadhuis van Amsterdam in de Commissiezaal, Amstel 1, 1011 PN Amsterdam.

Vragen?
Hebt u vragen naar aanleiding van deze uitnodiging? Stuur dan een e-mail naar weespamsterdam@amsterdam.nl.

12 november

19:00 uur

Grote Kerk, Nieuwstraat 21 te Weesp