Steun ons en help Nederland vooruit

Christian Zierleyn

Fractieondersteuner

50 jaar

Weesp

“D66 staat voor goed bestuur en helder beleid. Dat is precies wat Weesp meer dan wat dan ook heel hard nodig heeft.” Dat was in 2008 de reden voor mij om actief te worden in de lokale politiek. In de verkiezingen van november 2010 was ik lijsttrekker. D66 ging toen van 0 naar 3 zetels en was daarmee de grote winnaar van de verkiezingen.

Vanaf januari 2011 was ik wethouder, waarbij ik verantwoordelijk was voor de portefeuilles EZ en Welzijn. In die jaren heb ik mij onder andere bezig gehouden met het afronden van veel probleemdossiers die soms al meer dan 10 jaar sleepten. Denk aan het clubhuis van We HaVe, het clubhuis van de MHCW en het dossier Funderingsherstel. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het opzetten van de vernieuwde WMO en de Jeugdzorg in Weesp in het kader van de transitie sociaal domein.

De verkiezingen van 2014 waren voor D66 een succes en een teleurstelling. We haalden meer stemmen dan ooit, maar misten op een haar na de derde zetel die we in 2010 nog via een restzetel wisten te bemachtigen. Van 2014 tot 2018 was ik fractievoorzitter en raadslid. Na de verkiezingen van 2018 blijf ik als fractieondersteuner beschikbaar om de fractie met ervaring en inhoudelijke expertise te ondersteunen.

 

Christian Zierleyn - Fractieondersteuner

Meer van Christian Zierleyn