Steun ons en help Nederland vooruit

Raadslid en commissielid

Vanaf maart 2014 heb ik D66 samen met Christian Zierleyn in de gemeenteraad van Weesp mogen vertegenwoordigen. We hebben ons best gedaan om de principes en doelstellingen van D66 vanuit de oppositie realiteit te laten worden in het beleid van Weesp. We hebben op een positieve en kritische manier samengewerkt met de andere politieke partijen in Weesp. Dit heeft geresulteerd in een overwegend collegiaal bestuur op inhoud, een voorwaarde voor stabiliteit en continuïteit in bestuurlijk Weesp.

Binnen deze setting heb ik de afgelopen jaren vooral gewerkt aan de transitie van het sociaal domein, de overheveling van zorg- en welzijnstaken van de rijksoverheid naar de gemeente. Voor Weesp was en is dit een moeilijk vraagstuk omdat dat wat we moeten doen in het sociaal domein niet zelfstandig is uit te voeren. Nadat we in 2014 gestart zijn met samen te werken met Stichtse Vecht en Wijdemeren moesten we dit in 2016 afbouwen en samenwerking met Gooise Meren opbouwen. Dit alles uiteraard zonder dat burgers die gebruikmaken van de voorzieningen daar de dupe van worden. Ondanks het feit dat er heel veel goed is gegaan, zijn er een aantal aandachtspunten. Dit betreft vooral de uitvoering van de Participatiewet en de stijging van de kosten voor Weesp als onvoldoende mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan het werk komen. Hier zullen we in de komende jaren scherp op moeten letten, ook tijdens een te verwachten fusieproces van de gemeente.

Van de afgelopen jaren ben ik in het bijzonder trots op twee zaken: de aanpassing van de winkelsluitingswet die zondagsopenstelling mogelijk maakt – op zondag in de rij voor de heerlijke broodjes van bakker Mühl! – en het veilig stellen van de toekomst van het museum Weesp waarvoor ik ook in de museumcommissie zit. En een persoonlijke doel in de gemeenteraad is het versterken van de lokale democratie door openheid, toegankelijkheid en een betere communicatie te bevorderen.

Ik werk in Utrecht bij het kenniscentrum Vilans als adviseur Strategie, beleid en communicatie. Bij Vilans werken we aan vraagstukken in de langdurende zorg, zorg en ondersteuning voor de meest kwetsbare burgers van onze samenleving. Ik woon vanaf begin 2005 in Weesp op de Aquamarin. In mijn vrije tijd ga ik graag naar tentoonstellingen en geniet ik van muziek, bijvoorbeeld van het Weesp Chamber Music Festival, een echte aanrader. Samen met mijn man hebben we vier inmiddels volwassen kinderen, die allemaal uitgevlogen zijn. Tijdens mijn studententijd in Leiden bij de studie Kunstgeschiedenis en in de jaren daarna ben ik actief geweest bij D66 en bij het Humanistisch Verbond. Iets betekenen voor de maatschappij en voor de mensen om me heen is een drijfveer in mijn leven. Ik hoop dat ik als raadslid een bijdrage mag leveren aan de stad Weesp, zodat alle inwoners een fijne en veilige thuishaven hebben. Mijn werk en ervaring is terug te vinden op www.saskiaterkuile.nl.

Welzijn

Meer van Saskia ter Kuile
De inwoners van Weesp verdienen een transparant bestuur dat op verantwoordelijk moet worden aangesproken.
- Saskia ter Kuile